“ဝိတ္ခ်ခ်င္သူမ်ားအတြက္… မွ်စ္သုပ္ စားၿပီး …အဆီခ်မယ္။”
Zawgyi
မွ်စ္ ကိုေ ၾကာ္ခ်က္စားသံုးႏိုင္သလို မွ်စ္ခ်ဥ္အေနနဲ႔လည္းစားသံုးႏိုင္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ မွ်စ္သုပ္အေနနဲ႔လည္း စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။
ပ ထ မ ဆံုး မွ်စ္ကိုႏူးႏူးေလးျဖစ္ေအာင္ ျပဳတ္ပါ။
ၾကက္ သြန္နီကို ပါးပါးေလးလွီးထားပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္းထားပါ။ ျပဳတ္ထားတဲ့မွ်စ္ကို အရည္ေတြညွစ္ပစ္ပါ။ ထို႔ေနာက္
မွ်စ္ကို ဇလံုထဲထည့္ၿပီး သံပရာရည္ေလး ညွစ္ေပးပါ။ ဆားအနည္းငယ္ထည့္ေပးပါ။
ဆီစိမ္းေလး အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ သံပရာရည္ေလး ညွစ္ေပးၿပီး ေထာင္းတဲ့ ငရုတ္သီးနဲ႔ ၾကက္သြန္နီေလးေတြ ထည့္ကာ
ေရာသမေအာင္ ေမႊပါ။ ဒါဆိုရင္ေတာ့ ထမင္းၿမိန္ေစမယ့္ အရသာရွိတဲ့ မွ်စ္သုပ္ေလး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
မွ်စ္ဟာ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ မေကာင္းတဲ့ အဆီပိုေတြကို ေလ်ာ့က်ေစႏိုင္ပါတယ္။ မွ်စ္စားသံုးျခင္းျဖင့္
ဦးေႏွာက္ဆဲလ္ပ်က္စီးျခင္းကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ နာတာရွည္ေရာဂါမ်ားကို သက္သာေစႏိုင္ပါတယ္။
အစာေျခစနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစၿပီး အမွ်င္ဓါတ္ပါ၀င္မႈေၾကာင့္ ၀မ္းမွန္ေစပါတယ္။ ကင္ဆာေရာဂါေတြကို
ကာကြယ္တားဆီးေပးႏိုင္တဲ့ အာဟာရဂုဏ္သတၱိေတြလည္း ပါ၀င္ပါတယ္။ ခႏၶာကိုယ္ ကိုယ္ခံအားစနစ္ကို
ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
Credit
Unicode Version
မျှစ်ကိုကြော်ချက်စားသုံးနိုင်သလို မျှစ်ချဉ်အနေနဲ့လည်းစားသုံးနိုင်ပါတယ်။ ဒါ့အပြင် မျှစ်သုပ်အနေနဲ့လည်း
စားသုံးနိုင်ပါတယ်။ ပထမဆုံး မျှစ်ကိုနူးနူးလေးဖြစ်အောင် ပြုတ်ပါ။
ကြက်သွန်နီကို ပါးပါးလေးလှီးထားပါ။ ငရုတ်သီးစိမ်းထောင်းထားပါ။ ပြုတ်ထားတဲ့မျှစ်ကို အရည်တွေညှစ်ပစ်ပါ။
ထို့နောက် မျှစ်ကို ဇလုံထဲထည့်ပြီး သံပရာရည်လေး ညှစ်ပေးပါ။ ဆားအနည်းငယ်ထည့်ပေးပါ။
ဆီစိမ်းလေး အနည်းငယ်ထည့်ပါ။ သံပရာရည်လေး ညှစ်ပေးပြီး ထောင်းတဲ့ ငရုတ်သီးနဲ့ ကြက်သွန်နီလေးတွေ ထည့်ကာ
ရောသမအောင် မွှေပါ။ ဒါဆိုရင်တော့ ထမင်းမြိန်စေမယ့် အရသာရှိတဲ့ မျှစ်သုပ်လေး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
မျှစ်ဟာ ခန္ဓာကိုယ်အတွက် မကောင်းတဲ့ အဆီပိုတွေကို လျော့ကျစေနိုင်ပါတယ်။ မျှစ်စားသုံးခြင်းဖြင့်
ဦးနှောက်ဆဲလ်ပျက်စီးခြင်းကို ကာကွယ်ပေးပါတယ်။ နာတာရှည်ရောဂါများကို သက်သာစေနိုင်ပါတယ်။
အစာခြေစနစ်ကို ကောင်းမွန်စေပြီး အမျှင်ဓါတ်ပါ၀င်မှုကြောင့် ၀မ်းမှန်စေပါတယ်။ ကင်ဆာရောဂါတွေကို
ကာကွယ်တားဆီးပေးနိုင်တဲ့ အာဟာရဂုဏ်သတ္တိတွေလည်း ပါ၀င်ပါတယ်။ ခန္ဓာကိုယ် ကိုယ်ခံအားစနစ်ကို
ကောင်းမွန်စေပါတယ်။
Credit